Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/frisse1q/public_html/beyondyourself.com/wp-content/plugins/menu-buttons/menu-buttons.php:1) in /home/frisse1q/public_html/beyondyourself.com/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Beyond Yourself https://beyondyourself.com Become What You Deserve Fri, 15 Jun 2018 11:52:16 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.2 Sport en Supplementen (TIP!) https://beyondyourself.com/sport-en-supplementen-tip/ Fri, 15 Jun 2018 11:52:16 +0000 http://beyondyourself.com/?p=6020 Sport en supplementen We vragen ons allemaal wel eens af welke supplementen de beste van de beste zijn. Ik krijg vaak de vraag welke supplementen goed zijn bij diverse sportprestaties zoals aankomen of afvallen, vet verbranden of spiermassa kweken etc. Ik ben Rita Razooki, diëtiste en master afgestudeerde op het […]

Het bericht Sport en Supplementen (TIP!) verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>

Sport en supplementen

We vragen ons allemaal wel eens af welke supplementen de beste van de beste zijn. Ik krijg vaak de vraag welke supplementen goed zijn bij diverse sportprestaties zoals aankomen of afvallen, vet verbranden of spiermassa kweken etc.

Ik ben Rita Razooki, diëtiste en master afgestudeerde op het gebied van voeding, gezondheid en sport. Ik geloof wel in de kracht van supplementen en in deze blog zal ik je vertellen waarom ik dat doe.

Supplementen zijn een goede aanvulling.
Klopt, een aanvulling. Dus geen vervanging van voeding. Omdat we bij het sporten meer verbranden, heeft het lichaam meer enzymen nodig die bij de verbranding een belangrijke rol spelen. Enzymen helpen een chemische reactie voltooien, door een factor te zijn in het ontleden en samenbrengen van moleculen zoals eiwitten. Voorbeelden van enzymen zijn vitamine B, E, A, D, zink, ijzer, selenium en andere vitaminen en mineralen. Omdat we uit de gewone voeding tekorten kunnen oplopen (want sporten doen we naast andere bezigheden zoals werk en het huishouden), hebben we een aanvulling nodig op onze dagelijkse voeding.

Welke supplementen kun je het beste gebruiken?
Supplementen zijn voor ieder individu anders. Dus een beste supplement is niet zo te zeggen. Ieder supplement werkt anders voor ieder individu. Het productieproces is echter wel duur voor de fabrikant. Hierdoor zullen sneller gangbaardere supplement geproduceerd worden dan individu gerichte supplementen. Neem dit echter wel mee in je aankoop van supplementen. Een bedrijf dat alleen supplementen verkoopt zal sneller gerichter en beter voor jou als individu zijn dan een warenhuis zoals de HEMA of de Kruidvat.

Wat bieden we aan supplementen?
Na persoonlijk goede ervaringen van Iwan Redan raadt hij de leden van Beyond Yourself de producten van Virtuoos aan. Ik ging eens op onderzoek uit en vond het volgende:

 • De producten van Virtuoos zijn organisch wanneer het moet en anorganisch wanneer het moet (heeft te maken met effectieve opname in je bloed).
 • De producten van Virtuoos worden niet verkocht bij de winkel bij jou om de hoek. Hier gaat het dus om exclusiviteit, en zoals eerder vermeld zijn dit de betere supplementen. Kijk nog wel even of het aansluit bij je.
 • Bevat de juiste onderzocht effectieve doseringen: caffeine in 50 mg, D3 in 3000 IU, omega-3 komt in combinatie met omega-6 in plaats van alleen, etc.
 • Focussen op supplementen voor fitness, crossfit, hardlopen, voetbal, wielrennen en op prestatie, herstel, energie, verrijking. Ga echter niet af op supplementen die zich focussen op haar/nagels/huid complexen
 • Je kunt samen met je coach/trainer/de diëtist aan de hand van een adviestool nagaan wat voor jou handig is en wat je beter kan laten staan, handig als je twijfelt en niet zeker weet wat goed bij je past. Op deze manier kan je een goed weloverwogen keuze te maken in de supplementen die je inneemt.
Conclusie

Gebruik supplementen als aanvulling op je voeding, maar vraag eerst om het advies van jouw coach/trainer of de diëtist. Wij als team geloven in de kracht van de producten van Virtuoos en we kunnen samen nagaan welke producten voor jou handig zijn. Maar, als je een ander product in gedachte hebt, laat het ons weten of vraag onze diëtiste, die doet er onderzoek naar en informeert je verder.

Het bericht Sport en Supplementen (TIP!) verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>
7 tips voor tijdens het hardlopen (TIP!) https://beyondyourself.com/7-tips-voor-tijdens-het-hardlopen-tip/ Fri, 01 Jun 2018 10:52:13 +0000 http://beyondyourself.com/?p=6006 7 tips voor tijdens het hardlopen! 1. Goed schoeisel Zorg dat je voor jouw voet de juiste schoen aan hebt. Let daarbij op de demping van de schoen, als jij een marathon wilt lopen is het prettiger als er een goede dikke zool onder zit. Als jij een 10k run doet, […]

Het bericht 7 tips voor tijdens het hardlopen (TIP!) verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>
7 tips voor tijdens het hardlopen!

1. Goed schoeisel

Zorg dat je voor jouw voet de juiste schoen aan hebt. Let daarbij op de demping van de schoen, als jij een marathon wilt lopen is het prettiger als er een goede dikke zool onder zit. Als jij een 10k run doet, is de belasting ook een stuk minder waardoor je weer een schoen zou aan kunnen doen die een minder grote demping heeft. Voor eenieder is dit anders, houd er dan ook rekening mee dat je om de zoveel tijd een nieuwe hardloopschoen neemt. Aangezien elke schoen tot een bepaald punt lekker loopt

2. Zet doelen

Veel mensen willen een 10km wedstrijd of marathon lopen. Als je dit wilt doen, zorg dan dat je duidelijke doelen voor jezelf stelt. Je gaat namelijk nooit een marathon op een goede manier kunnen lopen zonder de juiste training daarvoor gehad te hebben. Dus stippel je doelstelling uit en pas je trainingsschema daaropaan. Natuurlijk zijn er ook recreatieve wedstrijden waarbij de belasting veel minder is. Hier zou je weer wel zonder training aan kunnen meedoen, alhoewel dit niet te adviseren is.

3. Trainingsschema

Aan de hand van je doelstelling maak je een trainingsschema. Zorg dat je voldoende weken tot zelfs maanden voor de het evenement hiermee begint! Je lichaam moet aan de belasting wennen. Hardlopen is een sport waarbij je gauw blessures oploopt. dus zorg dat je ruim van tevoren start en dat je de juiste belasting creëert die je lichaam aan kan. Let op: verhoog de belasting doormiddel van tempo/trainingsvorm met maximaal 10% per week! Als jij teveel en te snel omhoog gaat loop je al snel tegen blessures aan!

4. Rust

Zorg dat je voldoende rust pakt. Ga niet elke dag rennen omdat je hoopt dat je hierdoor sneller je doelt haalt! Het enige wat je sneller bereikt is een blessure als je tussendoor geen rust neemt. Dus laat je lichaam rusten, eet voldoende en zorg dat je ook voldoende stretcht!

5. Voeding

Zorg dat je minimaal 2 uur van tevoren hebt gegeten! Omdat je op en neer gaat tijdens het rennen hebben veel hardlopers last van krampen, opgeblazen gevoel en sommigen geven zelfs over!

6. Warming-up

Warm je spieren altijd goed op van tevoren. Jog minimaal 1 km voordat je aan je doelstelling gaat werken en doe dit op een rustig tempo. Zorg ook dat je na de warming-up stretcht, maar doe dit alleen als je goed warm bent! Koud stretchen is heel slecht! De kans op scheurtjes in je spieren is namelijk groter wanneer je nog niet warm bent. Daarom stretch je altijd wanneer je goed warm bent en ook na de training.

7. Recovery rule

Er is een regel bedacht door een world recordhouder genaamd Jack Foster, waarbij je na een loop (10km/21km/42km) voor elke mile (1,6km) die je gelopen hebt 1 dag rust neemt. Hardlopen op volle snelheid zorgt er namelijk voor datde belasting super zwaar voor je lichaam is. Zorg daarom dat je voor elke mile (1,6km) die jij loopt bij een loop één dag rust houd. Heb je bijvoorbeeld 10km gelopen op volle snelheid dan moet je volgens deze regel iets meer dan 6 dagen rust houden.

 

 

 

Het bericht 7 tips voor tijdens het hardlopen (TIP!) verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>
9 tips voor mooie benen en ronde billen (TIP!) https://beyondyourself.com/9-tips-voor-mooie-benen-en-ronde-billen-tip/ Fri, 11 May 2018 13:30:56 +0000 http://beyondyourself.com/?p=5935 Tips voor mooie benen en ronde billen De zomer komt er weer aan, het strand wordt weer massaal bezocht. Wil je graag nog even je lower body klaar maken voor de zomer? In dit blog geeft Fitgirl Sarina de Reus je 9 tips hoe jij nog voor de zomer die […]

Het bericht 9 tips voor mooie benen en ronde billen (TIP!) verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>
Tips voor mooie benen en ronde billen

De zomer komt er weer aan, het strand wordt weer massaal bezocht. Wil je graag nog even je lower body klaar maken voor de zomer? In dit blog geeft Fitgirl Sarina de Reus je 9 tips hoe jij nog voor de zomer die sterke benen en ronde billen krijgt met video’s als tutorial. Lees snel verder.

 

1. Krachttraining

Je benen en billen hebben (over)belasting nodig om zich te ontwikkelen en groter te worden. Krachttraining zorgt ervoor dat je lichaam een mooie shape krijgt. Om je benen en billen te laten groeien moet je ze constant zwaarder belasten. Probeer je training iedere week iets zwaarder te maken, maar zorg wel voor een goede opbouw en uitvoering! Dit kun je doen door het gewicht van de oefening te verhogen of te variëren in je herhalingen en sets.

2. Sets en herhalingen

Door de combinatie van Fast-Twitch en Slow-Twitch spiervezeltypes in de bilspieren is het belangrijk om te variëren in herhalingen en sets. Je kunt oefeningen doen met weinig herhalingen en meer sets (kracht), weinig herhalingen en veel sets (power) en meer herhalingen en minder sets (hypertrofie).

 

3. Uitvoering

Een rustige en gecontroleerde uitvoering is belangrijk, zodat je niet gaat compenseren met andere spieren. Focus op de spier die je aan het trainen bent. Ga niet in één keer te zwaar. Hierdoor gaat de kwaliteit van de uitvoering achteruit en prikkel je niet de juiste spieren. Ook is het belangrijk oefeningen op te bouwen en ze op de juist uit te voeren om blessures te voorkomen!

4. Doe de juiste oefeningen

Squats, lunges, deadlift, leg presses, leg extension, leg curls etc. zijn oefeningen voor je quadriceps (voorkant bovenbeen) en voor de hamstrings (achterkant bovenbeen). Wil je je billen goed trainen? Doe dan Hip thrusts, Pull-throughs, kettlebell swings, Donkey kicks en de Hip abduction.

5. Cardio

Met cardio verbrandt je extra calorieren, maar je billen worden er niet steviger van. Wil je dat je been- en bilspieren meer zichtbaar worden? Dan kun je naast krachttraining ook cardio erbij doen. Wil je dat je benen en billen voller worden? Doe dan niet te veel cardio. De loopband op de hoogste helling is echter wel een goede training voor stevige benen en billen!

6. Consistentie & variatie

Het opbouwen van spieren heeft tijd nodig. Heb geduld en train je benen minimaal 2 keer in de week. Train je minder dan twee keer in de week, dan zal het langer duren voordat je resultaat ziet. Varieer in je oefeningen waardoor je je benen en billen continue blijft prikkelen. Wissel compound krachtoefeningen af met functionele oefeningen en HIIT-workouts. Ook kun je variëren in single leg oefeningen, waarbij je oefeningen doet met één been tegelijk.

7. Voeding

Wil je vet verliezen op je benen en billen? Eet dan minder calorieën dan dat je verbruikt. Hierdoor zal je afvallen en worden de lijnen in je benen meer zichtbaar. Wil je juist meer spiermassa op je benen en billen? Eet dan meer dan dat je verbruikt. Eet gevarieerd en zorg dat je voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten binnenkrijgt, zodat je spieren zich kunnen ontwikkelen. Kies voor complexe koolhydraten, groente, fruit en mager vlees. Beperk met suikers, snoep, frisdranken en alcoholische dranken.

8. Rust

Je spieren hebben rust nodig om te herstellen. Houd 24-72u na je training rust, zodat je been- en bilspieren kunnen herstellen. Door genoeg rust te nemen tussen je trainingen ben je weer helemaal klaar voor je volgende training. Een goede nachtrust is hierbij ook van belang. Slaap minimaal 7-8u per nacht.

9. Core & balans

Last but not least. Vergeet niet het belang van een sterke core en goede balans. Vanuit je core komen alle bewegingen. Een sterke core zorgt ervoor dat je oefeningen op de juiste manier kunt uitvoeren en ook een zwaarder gewicht kunt tillen. Daarnaast is balans belangrijk, omdat je ook dit nodig hebt bij de uitvoering van je oefeningen. Denk aan lunges, of een-benige oefeningen.

Het bericht 9 tips voor mooie benen en ronde billen (TIP!) verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>
Hoe zit het met mijn voeding? (TIP!) https://beyondyourself.com/voedingsblog/ Wed, 09 May 2018 15:27:06 +0000 http://beyondyourself.com/?p=5915 Hoe zit het met mijn voeding? De eerste stap is gezet, je bent van plan te gaan trainen, je hebt er zin in en wil nu echt wat aan je gezondheid gaan doen. Bij de verschillende soorten trainingen horen verschillende soorten voeding. Wil je bijvoorbeeld niet energieloos bij een bootcamp […]

Het bericht Hoe zit het met mijn voeding? (TIP!) verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>
Hoe zit het met mijn voeding?

De eerste stap is gezet, je bent van plan te gaan trainen, je hebt er zin in en wil nu echt wat aan je gezondheid gaan doen. Bij de verschillende soorten trainingen horen verschillende soorten voeding. Wil je bijvoorbeeld niet energieloos bij een bootcamp verschijnen of heb je geen idee welke eiwitshake je het beste kan drinken na een training met als doel meer spiermassa kweken? Dan sta ik voor je klaar.

Ik ben Rita Razooki, (sport)diëtiste van beroep en via onderzoek en praktijkervaring geef ik je een aantal tips voor je pre- en post-workout routine.

We hebben te maken met drie soorten voedingsstoffen: Vetten, eiwitten en koolhydraten. Alle drie hebben een andere werking op het lichaam i.c.m. sporten. Verder is ook vocht heel belangrijk met trainen.

Vetten

Vetten blijven lang in het lichaam en kost een hoop energie om te verteren. Energie die je lichaam nodig heeft voor de workout. Een vette hap voor de maaltijd wordt dus afgeraden.

 • Pre-workout: Minimaal twee uur van tevoren de laatste vetinname.
 • Post-workout: Minimaal twee uur na de workout geen vetinname.
Eiwitten

Ook van eiwitten is bekend dat ze lang in het lichaam zitten en veel energie kosten om te verteren. Complexe eiwitten voor de training wordt dan ook afgeraden. Met isolaat is het echter wel mogelijk, vraag hiervoor advies bij je trainer. Hij/zij zal het dan doorkoppelen met mij zodat ik er een deskundig advies over kan geven.

 • Pre-workout: Minimaal één uur van tevoren de laatste eiwitinname.
 • Post-workout: Binnen een half uur na de workout 25 tot 40 gram eiwit. Dit kan gedaan worden op verschillende manieren:
  • WHEY
  • Caseïne
  • Soja
Koolhydraten

We maken hier onderscheid in twee verschillende soorten koolhydraten, de mono-disachariden (oftwel, de simpele koolhydraten) en de vezels (bruin brood, groente). De mono-disachariden worden snel verteerd en voorzien het lichaam van bruikbare energie om op te sporten. De vezels duren lang om te verteren en worden daarom afgeraden in te nemen voor een workout

 • Pre-workout:
  • kwartier tot een half uur voor de maaltijd een krentenbol of een stukje fruit zoals een banaan, zal je voorzien van energie. LET OP: als je wilt afvallen dan is dit niet nodig, want je wilt vetverbranding in gang zetten en dat gebeurt niet als je lichaam voldoende suikers binnen heeft gekregen, deze zullen namelijk als eerste verbrand worden.
  • De laatste maaltijd met zetmeel (Dit zit in rijst, koolhydraat, brood en aardappelen) kun je anderhalf á twee uur voor de workout eten.

Post-workout: Koolhydraten in combinatie met eiwitten na de workout zorgen voor een slechte vertering in de darmen. Één uur na de workout is de beste timing om de koolhydraten (bestaand uit suiker, zetmeel en vezels) te eten.

Vocht

Vocht is erg belangrijk om de training met voldoende energie te voltooien en de vertering van het eten te versnellen. Probeer een liter water te drinken gedurende de training. Dit betreft niet de suikerrijke energiedrankjes of sportdrankjes, maar puur water (water met smaakje is ook goed).

Ter herhaling

Pre-workout:

 • Geen vette hap
 • Geen grote maaltijd binnen twee uur voor de workout
 • Voldoende water drinken
 • Stuk fruit voor de workout

Als je namelijk teveel eet voor de workout kan je een rebound hyoglycaemie krijgen. Lees hier wat dit betekent.

Post-workout

 • Geen vette en/of koolhydraatrijke maaltijden tot één á twee uur na de workout.
 • 25-40 gram eiwitten na de workout.

Bedankt voor het lezen en ik hoop dat ik jullie wat handvatten heb gegeven voor een goede workout i.c.m. voeding. Later zullen meer van dit soort blogs komen om jullie nog beter op weg te helpen in jullie doel om gezonder te worden.

Rita Razooki, MSc (sport-)diëtist

Het bericht Hoe zit het met mijn voeding? (TIP!) verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>
6 tips voor het opbouwen van spiermassa (TIP!) https://beyondyourself.com/6-tips-voor-het-opbouwen-van-spiermassa-tip/ Tue, 01 May 2018 09:07:36 +0000 http://beyondyourself.com/?p=5894 Hypertrofie training Zelf doe ik zo’n 5 jaar aan krachtsport waarin ik mijzelf voornamelijk focus op het opbouwen van spiermassa. Gedurende die 5 jaar heb ik veel ervaring op gedaan op dit gebied en heb ik veel vragen gehad over dit onderwerp. Op basis van mijn persoonlijke ervaringen heb ik […]

Het bericht 6 tips voor het opbouwen van spiermassa (TIP!) verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>
Hypertrofie training

Zelf doe ik zo’n 5 jaar aan krachtsport waarin ik mijzelf voornamelijk focus op het opbouwen van spiermassa. Gedurende die 5 jaar heb ik veel ervaring op gedaan op dit gebied en heb ik veel vragen gehad over dit onderwerp. Op basis van mijn persoonlijke ervaringen heb ik 6 punten opgesteld waarvan ik van mening ben dat deze zaken essentieel zijn om maximale resultaten te behalen wanneer het trainen op spiermassa het voornaamste doel is.

1. Voeding

Om spiermassa op te kunnen bouwen speelt voeding een belangrijke rol. Het is van belang dat je een goed uitgebalanceerd dieet naleeft met een goede verdeling van de macronutriënten. Op het moment dat je spiermassa wil gaan opbouwen is het belangrijk dat je weet wat jouw basis energiebehoefte is. Deze kan je gemakkelijk via calculators berekenen (let op: dit is slechts een schatting het kan afwijken van je daadwerkelijke energiebehoefte). Bij het opbouwen van spiermassa probeer je een energieoverschot te krijgen, dit houd dus in dat je meer kcal binnen moet krijgen dan je verbruikt. Op het moment dat je redelijk schoon wil aankomen (clean bulk) adviseer ik je 300-500 kcal boven je energiebehoefte te gaan zitten. De macronutriënten verdeel ik over het algemeen als volgt: 50% koolhydraten, 30% eiwitten en 20% vet. Dit is slechts een richtlijn, hiervan kan je natuurlijk afwijken. Wel belangrijk is dat je minimaal 1,7-2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht tot je blijft nemen. Op het moment dat je spiermassa wilt behouden tijdens het afvallen zorg je dat je natuurlijk een energietekort creëert. Ditmaal zit je ongeveer 300-500 kcal onder je basisbehoefte. Let wel op dat wanneer je afvalt je energiebehoefte lager is maar het aantal eiwitten blijft hetzelfde. Verhoudingsgewijs zal je bij het afvallen dus meer eiwitten binnen moeten krijgen in vergelijking met het moment dat je spiermassa wil aankomen. Dit is belangrijk om op deze manier zoveel mogelijk spiermassa te kunnen behouden.

2. Rust

Voldoende rust is een zeer belangrijk aspect wanneer we het maximale uit onze spieren willen kunnen halen. Hiervoor wil ik het begrip supercompensatie met jullie doornemen. Op het moment dat er een inspanning wordt geleverd door het lichaam kost dat veel energie. Je kan je voorstellen dat de ‘schade’ die de spier oploopt gedurende de training ervoor zorgt dat de spier vlak na de training onder het beginniveau zit. Het is belangrijk dat de spier vervolgens de tijd krijgt om weer te herstellen. Na een periode van 48-72 uur is de spier weer hersteld. Sterker nog, de spier komt zelfs even boven het startniveau uit om zich schrap te zetten voor een eventuele nieuwe inspanning. De kunst is om op dat moment weer een nieuwe trainingsprikkel te geven om maximaal gebruik te maken van deze supercompensatie. Je kunt je voorstellen dat wanneer je te snel na je training opnieuw dezelfde spieren gaat inspannen je dit al doet voordat de spier hersteld is en je dus in een negatieve cyclus kan komen, wat uiteindelijk mogelijk kan leiden tot overtraining. Om de voordelen van supercompensatie maximaal te ervaren is het natuurlijk vanzelfsprekend dat dit gaat in combinatie met gezonde voeding en voldoende nachtrust. Over het algemeen heeft een mens minimaal 8 uur slaap nodig.

3. Plannen

Zoals ik al bij het stukje rust had uitgelegd is het belangrijk dat er voldoende rust zit tussen de trainingsprikkels van bepaalde spieren. Hierdoor is het dus van belang dat je een trainingsweek goed inplant. Hieronder geef ik een voorbeeld hoe je deze het makkelijkst kan inplannen voor jezelf zonder dat je een grote kans loopt dat de spieren te kort na elkaar belast worden.

1-3 x per week – Full body
3-4 x per week – Splitschema (Upper- en lowerbody)
4-6 x per week – Splitschema (Push/Pull/Legs)

Op deze manier zorg je ervoor dat je spieren voldoende rust hebben tussen de trainingen in en voorkom je dat je spieren te kort op elkaar belast.

4. Aantal herhalingen

Om het te begrijpen waarom je kiest voor een bepaald aantal herhalingen is het belangrijk te weten welke spiervezels van belang zijn voor spiergroei. Je hebt 2 verschillende soorten spiervezels, type 1 (slow twitch) en type 2 (fast twitch). Type 1 spiervezels worden vooral gebruikt bij langdurige inspanningen omdat deze voornamelijk werken op energie uit zuurstof. Type 2 spiervezels worden vooral gebruikt bij kortere en krachtigere inspanningen. Om spiermassa te ontwikkelen zal je meer aan de type 2 spiervezels hebben, en deze zal je dus ook verder willen ontwikkelen. Dit doe je door een kortere en krachtigere inspanning te leveren. Probeer tijdens een training gericht op spiermassa een herhalingsrange tussen de 6 – 15 per set te hanteren. Het is belangrijk dat er bij een set van bijvoorbeeld 12 herhalingen je een gewicht gebruikt waarmee je misschien nog 1 herhaling met goede uitvoering extra bij had kunnen doen. Op het moment dat je een gewicht gebruikt waarvan je het gevoel hebt dat je er nog meer had kunnen doen ben je de spier niet aan het prikkelen maar slechts aan het “opwarmen”. Tussen je sets door is het belangrijk dat je een rustperiode hanteert van maximaal 60 seconde.

5. Shock the muscle

Om maximale spiergroei te realiseren is het van belang dat je de spieren blijft prikkelen. Daarom is het dus niet verstandig wekenlang continu dezelfde sets en herhalingen op het zelfde tempo te hanteren. De spieren zullen hier aan gaan wennen en dus minder reageren op deze trainingsprikkels. Probeer daardoor goed te variëren in je training om die spieren te blijven verassen. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

• Gewicht
• Rust tussen de sets
• Volgorde van oefeningen
• Tempo waarop oefening uitgevoerd wordt

6. Excentrisch trainen

Excentrisch trainen ook wel “negatief” trainen genoemd is iets wat je helaas niet vaak ziet gebeuren in de sportschool. Veel sporters focussen zich alleen op het zo snel mogelijk wegdrukken van een bepaald gewicht en lijken zich vervolgens helemaal niet meer te focussen op het vasthouden van de spanning op de spieren op het moment wanneer ze weer terug gaan naar hun startpositie. Spijtig, want hierdoor wordt een belangrijk onderdeel van de oefening gemist. Excentrische spierkracht vind plaats wanneer de spier kracht moet leveren om niet te snel op lengte te komen. In deze fase kan je de spier dusdanig veel prikkelen dat er meer spierschade optreed wat uiteindelijk moet resulteren in meer spierkracht en spiermassa.

Voorbeeld:

Bij het bankdrukken druk je de barbell vanaf de borst naar boven (concentrische contractie). Vervolgens houd je kort de spanning vast bovenin (isometrische contractie). Tenslotte laat je de barbell in 2 seconde rustig terugzakken naar de onderkant van de borst (excentrische contractie).

Het bericht 6 tips voor het opbouwen van spiermassa (TIP!) verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>
E-sporter Lev Vinken (Ajax) over Beyond Yourself https://beyondyourself.com/lev-vinken-over-beyond-yourself/ Thu, 26 Apr 2018 13:08:06 +0000 http://beyondyourself.com/?p=5875 Ajax en ABN AMRO laten het seizoen van Lev Vinken zien door middel van 4 afleveringen. Lev is een talentvolle eSporter van Ajax die dit seizoen op huurbasis speelt voor Sparta Rotterdam. Hier doet hij ervaring op door namens Sparta Rotterdam uit te komen op nationale en internationale toernooien. In […]

Het bericht E-sporter Lev Vinken (Ajax) over Beyond Yourself verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>

Ajax en ABN AMRO laten het seizoen van Lev Vinken zien door middel van 4 afleveringen. Lev is een talentvolle eSporter van Ajax die dit seizoen op huurbasis speelt voor Sparta Rotterdam. Hier doet hij ervaring op door namens Sparta Rotterdam uit te komen op nationale en internationale toernooien.

In de eerste aflevering wordt Lev gevolgd in aanloop naar de wedstrijd Sparta Rotterdam – Ajax. Lev vertelt over wat hem drijft, zijn ambitie en hoe hij afgelopen maanden heeft beleefd.

Ook Melvyn Wolthers passeert nog even de revue als persoonlijke begeleider van Lev.

Het bericht E-sporter Lev Vinken (Ajax) over Beyond Yourself verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>
September = Limitless-maand! https://beyondyourself.com/september-limitless-maand-2-2/ Mon, 28 Aug 2017 12:45:01 +0000 http://beyondyourself.com/september-limitless-maand-2/ Het bericht September = Limitless-maand! verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>

Beyond Yourself bestaat 1 september zes jaar, en daarmee willen we meteen een kick-off doen voor Limitless! Limitless is het ideale programma om binnen afzienbare tijd écht fit te worden. De gehele maand staat in het teken van maximale inzet met de juiste mindset. Iedere dag, met uitzondering van zaterdagen, vindt een andere, afwisselende training plaats. Naast de reguliere trainingstijden zijn we extra geopend op vrijdagavond (van 19:00 tot 20:00).

Voor nieuwe abonnees (á €44,95) die écht Beyond Yourself willen gaan: Kom jij de hele maand iedere keer één uur trainen? Dan train je de gehele maand oktober GRATIS, en belonen we je met een leuke goodiebag.

We verwelkomen je graag op vrijdag 1 september om 19:00  voor een feestelijke opening van Limitless! Wij zorgen voor een hapje en een drankje, en toosten samen op 6 jaar Beyond Yourself!

Ajax en ABN AMRO laten het seizoen van Lev Vinken zien door middel van 4 afleveringen. Lev is een talentvolle eSporter van Ajax die dit seizoen op huurbasis speelt voor Sparta Rotterdam. Hier doet hij ervaring op door namens Sparta Rotterdam uit te komen op nationale en internationale toernooien.

In de eerste aflevering wordt Lev gevolgd in aanloop naar de wedstrijd Sparta Rotterdam – Ajax. Lev vertelt over wat hem drijft, zijn ambitie en hoe hij afgelopen maanden heeft beleefd.

Het bericht September = Limitless-maand! verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>
Redan bij RTV Rijnmond: ‘Qua mindset moeten we stappen maken’ https://beyondyourself.com/redan-rtv-rijnmond-qua-mindset-moeten-we-stappen-maken/ Tue, 08 Aug 2017 20:24:49 +0000 http://beyondyourself.com/?p=5763 Een aantal weken geleden kwam RTV Rijnmond langs bij Beyond Yourself voor een exclusief interview met BY-trainer Iwan Redan, tijdens een trainingssessie met o.a. Eljero Elia, Elvis Manu en Robbin Ruiter. Iwan vertelt hierin over de mindset in het Nederlandse voetbal, en wat hij probeert te doen met Beyond Yourself.

Het bericht Redan bij RTV Rijnmond: ‘Qua mindset moeten we stappen maken’ verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>
Een aantal weken geleden kwam RTV Rijnmond langs bij Beyond Yourself voor een exclusief interview met BY-trainer Iwan Redan, tijdens een trainingssessie met o.a. Eljero Elia, Elvis Manu en Robbin Ruiter. Iwan vertelt hierin over de mindset in het Nederlandse voetbal, en wat hij probeert te doen met Beyond Yourself.

Het bericht Redan bij RTV Rijnmond: ‘Qua mindset moeten we stappen maken’ verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>
FOX Sports op bezoek bij Beyond Yourself https://beyondyourself.com/fox-sports-op-bezoek-beyond-yourself/ Sun, 04 Jun 2017 09:22:26 +0000 http://beyondyourself.com/?p=5728 Na afloop van de Champions League-finale, was er op FOX Sports een ander spektakel te bewonderen. Het gerenommeerde sportmedium bracht eerder deze week een bezoek aan het Beyond Yourself Performance Center voor een exclusief interview met BY-trainer Iwan Redan over de 2017 pre-season training. Gecombineerd met trainingsbeelden van Eljero Elia, Urby Emanuelson, Ouasim […]

Het bericht FOX Sports op bezoek bij Beyond Yourself verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>
Na afloop van de Champions League-finale, was er op FOX Sports een ander spektakel te bewonderen. Het gerenommeerde sportmedium bracht eerder deze week een bezoek aan het Beyond Yourself Performance Center voor een exclusief interview met BY-trainer Iwan Redan over de 2017 pre-season training. Gecombineerd met trainingsbeelden van Eljero Elia, Urby Emanuelson, Ouasim Bouy, Colin Kazim-Richards & Luciano Narsingh, vertelt Iwan over de lessen die hij als profvoetballer leerde & implementeerde in ons pre-season trainingsprogramma.

Klik op het onderstaande screenshot om het interview te bekijken op foxsports.nl.

Het bericht FOX Sports op bezoek bij Beyond Yourself verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>
Wake up & workout: nieuwe ochtendgroepslessen https://beyondyourself.com/wake-up-workout-nieuwe-ochtendgroepslessen/ Sat, 03 Jun 2017 08:50:10 +0000 http://beyondyourself.com/?p=5738 Ben je niet zo’n avondsporter of wil je je dag gelijk goed beginnen? Dan hebben we goed nieuws voor leden en niet-leden: vanaf woensdag 7 juni bieden wij iedere woensdag en vrijdag ochtendgroepslessen van 09.00 tot 10.00 uur! Deze lessen kosten niks extra als je al gebruik maakt van een abonnementsvorm. […]

Het bericht Wake up & workout: nieuwe ochtendgroepslessen verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>
Ben je niet zo’n avondsporter of wil je je dag gelijk goed beginnen? Dan hebben we goed nieuws voor leden en niet-leden: vanaf woensdag 7 juni bieden wij iedere woensdag en vrijdag ochtendgroepslessen van 09.00 tot 10.00 uur!


Deze lessen kosten niks extra als je al gebruik maakt van een abonnementsvorm. Heb je nog geen abonnement? Then check this out..

Wanneer anderen nog aan hun dag moeten beginnen, heb jij je workout al achter de rug. Ook verhoog je door ’s ochtends te sporten het metabolisme tijdens de rest van de dag, waardoor je meer calorieën verbrandt.

Het bericht Wake up & workout: nieuwe ochtendgroepslessen verscheen eerst op Beyond Yourself.

]]>